Välfärdskonferensen 15-16 mars – Programmet klart!

Nu är programmet klart för “Välfärd och framtid” den 15-16 mars i ABF-huset i Stockholm med ett 20-tal seminarier, workshops och paneldiskussioner. 

Du kan ladda ned programmet här.

Ur programmet:

Eurokrisen – orsaker, konsekvenser, lösningar

Alexandra Pascalidou och Kajsa Ekis-Ekman kommer utifrån sina böcker ”Kaos – ett grekiskt krislexikon” och ”Skulden” prata om krisen i Europa.

Visst kan vi rädda välfärden

Den stora myten kring svensk välfärdspolitik är att den förändras på grund av ekonomiska problem. I själva verket kan vi enkelt finansiera en ökad trygghet. I en bildrik föreläsning visar Johan Ehrenberg, grundare av ETC, att det handlar om politiska val och inte resursbrist.

Tax haven free city!

Kommuner och regioner i flera länder tar nu egna initiativ för att medborgarnas skattepengar inte ska gå till företag och banker som utnyttjar skatteparadis (tax havens). Aktiva medborgare och lokalpolitiker möts för att bygga ett internationellt nätverk för skatteparadisfria kommuner och regioner.

Medverkande: Mathilde Dupré, skatteparadiskampanjen i Frankrike, Leonie Nimmo, Ethical Consumer i Storbritannien, Carina Nilsson, kommunalråd i Malmö, Benedikte Pryneid Hansen, Attac Norge, Gunilla Andersson, Attac Sverige m fl.

Grön omställning för jobb och välfärd – en valfråga värd namnet

Samhällshoten är grundläggande men gapet mellan de problem vi står inför och de frågor som hamnar på den politiska dagordningen tycks öka. Hur utvecklar vi en ny kollektiv förståelse av vad som behöver göras? Några röster om makt, ekonomi och behovet av nya modeller.

Medverkande: Staffan Laestadius, professor i industriell utveckling, KTH, Martin Viredius, Transportarbetarförbundet, Rikard Warlenius, Humanekolog, Lunds Universitet, Thorsten Laxvik, Småbrukare och medlem av Nipakademin

Glöm inte att anmäla dig till konferensen här (ingen avgift): http://valfardskonferensen.wordpress.com/anmalan/

Comments are closed.