Välfärdskonferensen – skatteparadisseminarierna klara

Nu är seminarierna om skatteparadisen klara som arrangeras av Attac. Missa inte dem!

WE´RE NOT BROKE! Lör 15 mars kl 11.30-13.00
En film om ett USA som närmar sig statsbankrutt samtidigt som de största amerikanska bolagen nolltaxerar – och om medborgare som protesterar. Attac har i samarbete med filmens producent framställt ett antal DVD i svensk översättning. Aktiva medborgare i Sverige som vill fokusera på skatteflykt och skatteparadis erbjuds att visa filmen på fler orter i landet.

TAX HAVEN FREE CITY! Lör 15 mars kl 14.30-16.00
Kommuner och regioner i flera länder tar nu egna initiativ för att medborgarnas skattepengar inte ska gå till företag och banker som utnyttjar skatteparadis (tax havens). Aktiva medborgare och lokalpolitiker möts för att bygga ett internationellt nätverk för skatteparadisfria kommuner och regioner. Seminariet hålls på engelska.
Medverkande: Mathilde Dupré, skatteparadiskampanjen i Frankrike, Leonie Nimmo, Ethical Consumer i Storbritannien, Carina Nilsson, kommunalråd i Malmö, Benedikte Pryneid Hansen, Attac Norge, Gunilla Andersson, Attac Sverige m fl.

SKATTEFLYKT – NEJ TACK! Sön 16 mars kl 13.15-15.00
Vi har råd att satsa ordentligt på välfärden och på klimatinvesteringar om vi sätter stopp för skatteflykten via skatteparadisen. Hur gör vi det? Alla som vill dra sitt strå till stacken är välkomna till ett konstruktivt samtal om vad vi kan göra tillsammans.
Medverkande: Benedikte Pryneid Hansen, Attac Norge, Gunilla Andersson, Attac Sverige m fl.

Mer info och anmälan finns här: http://valfardskonferensen.wordpress.com

Comments are closed.