Skandinavisk välfärdskonferens

Skandinavisk välfärdskonferens 14-15 november i Oslo

For Velferdsstaten i Norge arrangerar den 14-15 november en välfärdskonferens i Oslo. Den stöds av organisationer i Danmark och Sverige, bl a Gemensam Välfärd. Så här presenteras konferensen:

Välfärdsstat, arbetsvillkor och folkstyre är under press. Välfärdsprofitörer med nordiska rötter får allt större ekonomisk och politisk makt. Samhällets välfärd slussas ut till privat profit framför att gå till verksamheterna. Marknadiseringen av offentlig sektor genom sk New Public Management har gjort förvaltningarna allt mindre förmögna att styra samhällsutvecklingen i enlighet med målen. Arbetsmiljö, kollektivavtal och medbestämmande ersätts av toppstyrd ledning, lönsamhetsmål, rädsla och social dumpning.

Till Skandinavisk Välfärdskonferens kommer gäster, inledare och paneldeltagare främst från Danmark, Sverige och Norge – men också några inledare från den globala arenan. Vi skall dela erfarenheter och kunskap, ställa frågor och finna svar. Först och främst skall vi synliggöra de goda alternativen för framtidens politik. Programmet finns länkat på http://www.velferdsstaten.no/Velferdskonferanser/?page=0
Konferensen är öppen för alla. Konferensavgiften är 1 500 Nokronor vilket inkluderar själva konferensen och lunch två dagar. Anmälningsblankett är länkat i programmet.

Comments are closed.