Tema: “Valet!” på årets viktigaste vänsterforum

För 16:e året i rad bjuder ABF Stockholm och LO-distriktet Stockholms län in till socialistiskt forum den 25 november: Sveriges största forum för vänsterdebatt.

Årets forum kanske det viktigaste någonsin
Med ett år kvar till valet står Sverige inför många strategiska vägval. Om vi blickar in i framtiden – ett år från nu – så vet vi inte vilken regering vi kommer att ha, vilka partier som kommer att ingå i den eller vilken politisk agenda som kommer att råda.

Fascistiska strömningar växer i stora delar av världen och utmanar allt det som fackföreningsrörelsen, den politiska vänstern och andra progressiva rörelser åstadkommit – allt som vi tar för givet i ett demokratiskt samhälle. Valåret 2018 kan bli avgörande för om den fascistiska rörelsen lyckas koppla ett ännu starkare grepp om Sverige eller om vi kan vända utvecklingen. För den breda vänstern finns alla möjligheter att sätta agendan för vilka frågor som kommer att prägla både valrörelsen och den politik som bedrivs efter valet. Tema för årets socforum är därför Valet!

Samarbete med Arena Opinion
Nytt för i år är att Arena Opinion kliver in, på uppdrag av ABF Stockholm och LO-distriktet, som arrangerande part.

– Arena Opinion kommer att, tillsammans med oss och föreningslivet, planera och genomföra årets forum. Att Arena Opinion är med i utvecklingen av forumet tycker vi är otroligt spännande, de sitter på kompetens och nätverk som kommer lyfta forumet ytterligare nivåer, säger Charlotta Redtzer, enhetschef för Allmänhet och medlemmar på ABF Stockholm.

http://abfstockholm.se/kalendarium/socialistiskt-forum/

Comments are closed.