Äldreomsorgen, coronan, status, nedskärningar

Äldreomsorgens låga status öppnar för smittan

Kombinationen av myndigheternas fokus på akutsjukvården med högre status och den resursknappa äldreomsorgen med betydligt lägre status gör att ingen borde vara förvånad att pandemin drabbar äldreboenden, skriver Marta Szebehely, professor emeritus, Rebecka Strandell, doktorand och Anneli Stranz, fil. dr, alla vid Institutionen för socialt arbete, Stockholms universitet.

Nu måste vi stoppa kaoset i äldrevården

Vänsterpartiet: Här är åtgärderna som inte kan vänta för att hindra smittan

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/lAyGJo/nu-maste-vi-stoppa-kaoset-i-aldrevarden

”20 år av nedskärningar har drabbat de äldre hårt”

DN DEBATT 26/4. Åsa Plesner och Lisa Pelling, Arena Idé: År 2020 är inget undantag, hela 96 procent av kommunerna skär ner på äldreomsorgen i budgeten. Vår granskning av kommunernas budgetar för äldreomsorg visar att dagens situation är resultatet av 20 år av nedskärningar. Nu behövs en långsiktig plan för att säkra tillräcklig finansiering.

Dela på Facebook Dela på Twitter Tipsa om artikel Kommentera 40

https://www.dn.se/debatt/20-ar-av-nedskarningar-har-drabbat-de-aldre-hart/

Comments are closed.