Hur reparerar vi sjukvården i Stockholm?

Seminarium 11/4

Region Stockholm har sedan 2016 styrts av en moderatledd majoritet. Valet i höstas gjorde det möjligt att skapa en ny ledning, där Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet gick in i en styrande koalition med Vänsterpartiet som samarbetsparti.

Under sexton års tid har ledningen för regionen genomfört stora förändringar som lett till den mest marknadsstyrda sjukvården i landet. Primärvården har privatiserats och släppts fri för entreprenörer att själva avgöra var de vill etablera sig. De privata vårdvalen för specialistvård har dränerat den offentliga sjukvården på erfaren personal. Förändringarna har inneburit att mindre sjuka ofta går före dem med mer omfattande behov av vård. 

Finns det en möjlig väg tillbaka mot en vård som bättre följer Hälso-och sjukvårdslagens: ”Den som har det största behovet av hälso- och sjukvård skall ges företräde till vården.”? 

Vad räknar den nya majoriteten med att kunna åstadkomma de närmaste fyra åren?

Nätverket Gemensam Välfärd och Katalys bjuder in till ett seminarium där Talla Alkurdi hälso-och sjukvårdsregionråd(s) och Jonas Lindberg oppositionsråd(v) får svara på frågor om framtiden.

När: Tisdag 11 april 18.00-20.00

Var: ABF, Katasalen, Sveavägen 41, Stockholm

Inbjudan riktar sig till alla som är intresserade av sjukvårdsfrågor. Speciellt inbjudna deltagare, främst verksamma i sjukvården, ställer frågor till politikerna utifrån sina perspektiv. Seminariet går även att följa digitalt och kan ses i efterhand.

Varmt välkomna!


Nätverket Gemensam Välfärd och Katalys

Comments are closed.